top of page

Wie wij zijn

bij2_edited.png

Doel van de peuteropvang (dagelijks)

Spel is voor de ontwikkeling van peuters van groot belang: hun ontwikkeling om te leren communiceren, te bewegen, samenspel, zichzelf en de wereld om hen heen te leren kennen. Bij Wirrewar bieden we vele speelmogelijkheden, binnen in bouwhoek, huishoek, leeshoek en buiten op het schoolplein.

 

Spelen kan een kind ook in zijn/haar eigen omgeving, maar de peuteropvang onderscheidt zich door de andere peuters en de leiding van professionele medewerkers die de kinderen een uitdagende omgeving bieden.

IMG_1755.JPG

Het christelijk geloof speelt een centrale rol in ons leven. Ook op de kinderopvang hebben we hier aandacht voor iedere ochtend. Door middel van de kinderbijbel en het zingen van liederen.

IMG-20200728-WA0002%2520Gaby_edited_edit

GABY EBBERS

Pedagogisch (beleids) medewerker

Ik ben Gaby Ebbers, woon samen met mijn man en 3 kinderen in Doetinchem.

In 2011 heb ik de opleiding pedagogiek afgerond. Tijdens mijn studie en de jaren er na heb ik veel werkervaring op gedaan bij Stichting Zozijn. Met name binnen de ambulante hulpverlening, o.a. in het speciaal onderwijs en binnen de gezinsondersteuning. 
Het begeleiden van kinderen is mijn passie. Graag stimuleer, activeer en inspireer ik hen bij hun ontwikkeling. Met deze ervaring hoop ik voor de peuters van Wirrewar een veilige plek en fijne tijd te creëren. 

PHOTO-2023-08-08-20-11-49_edited.jpg

LIZE WAGENAAR

Pedagogisch medewerker

Mijn naam is Lize Wagenaar en ik woon met mijn man en dochtertje in Zelhem.

Ik geniet erg van het contact met kinderen en om ze te helpen groeien en bloeien in hun ontwikkeling. Met veel enthousiasme ondersteun ik hen en bied ik hen passende activiteiten aan.

Wat ik belangrijk vind is dat ze zich veilig en geliefd voelen zodat ze helemaal zichzelf kunnen zijn en een fijne tijd hebben bij Wirrewar. Ieder kind is uniek en daarbij mogen ze op hun eigen tempo vaardigheden leren.

Doel van de peuteropvang (bestuurlijk)

IMG-20200730-WA0007_edited.jpg

Ieder kind is een uniek schepsel van God. Iedereen heeft zijn eigen biologische achtergrond, eigen geschiedenis, eigen mogelijkheden en eigen wensen. Het kind moet zich kunnen ontwikkelen binnen zijn/haar eigen mogelijkheden waarvoor een veilige basis nodig is. De veilige basis berust op liefde. Een liefdevolle omgeving waarin het grootste doel is: ‘God liefhebben boven alles en je naasten liefhebben zoals jezelf.’

De veilige basis wordt gecreëerd door ouders en bij de peuteropvang door de groepsleiding. Zij bouwen een relatie op en schenken liefde, aandacht en veiligheid. Interactie neemt een centrale plaats in binnen die relatie. Op die manier vormt zich een stevig fundament waarop het kind vaardigheden kan ontwikkelen in een uitdagende omgeving. Die uitdagende omgeving bestaat uit een omgeving waarin gespeeld kan worden. 

Spel is cruciaal in de ontwikkeling van jonge kinderen. Spel is de kans om de wereld te verkennen, het ‘wie ben ik’ te leren kennen, te leren communiceren, te bewegen en zich te ontwikkelen in samenspel. Spelen kan een kind ook thuis, in de buurt of bij familie, maar de peuteropvang onderscheidt zich door de samenstelling van de groep en de leiding van professionele medewerkers. 


Betrokken bestuurders

Gerbert Hanskamp – voorzitter

Annekristie van de Vliert – secretaresse

Janneke Evers – penningmeester

Aniek Dijkman – algemeen lid

Rutger Wassink – algemeen lid

 

Contact met het bestuur kan per email via Annekristie van de Vliert (a.vandevliert@wirrewar.nl)

bottom of page